VERSENYFELHÍVÁS - JAZZ COMBO

A Magyar Jazz Szövetség újra megrendezi Jazz combo versenyét. A versenyre zenekari tag által komponált jazz-darabbal jelentkezhetnek a zenekarok, melyet saját maguk adnak elő. A verseny célja, hogy a magyar combo jazz-ben új művek és hangszerelések szülessenek, valamint ezek előadása professzionális módon valósuljon meg.

A nevezés korhatára 30 év. Ennél idősebb sem a darab írója, sem a zenekar tagjai nem lehetnek. Pályázni csak olyan saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került.

Nevezési díj 5.000,- Ft szerzeményenként.

A nevezési díj befizethető átutalással a Magyar Jazz Szövetség számlájára: OTP 11706016-20452595. Közleményben kérjük megjelölni a jeligét.

A versenyművek benyújtásának határideje: 2020. november 02. éjfél

A versenyművek hossza: min. 5 perc, max.10 perc.

Díjak:

• I.   helyezés                                         300.000,- Ft
  • II.  helyezés                                         200.000,- Ft
  • III. helyezés                                         150.000,- Ft
  • Legjobb hangszerelés                        100 000,- Ft
  • Legjobb szólista                                 100 000,- Ft

A díjak bruttó összegben értendők.

A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele minimum trió, maximum oktett lehet.

Trió pl.: ének, gitár, bőgő

Oktett pl.: trombita, alt szaxofon, harsona, bariton szaxofon, zongora, gitár, bőgő, dob

A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában (lsd. pl. Latin Real Book, Combo hangszerelés partitúrák) demo anyaggal együtt kell benyújtani online, az alábbi linken keresztül:

A fájlnév a jelige legyen!

FONTOS! A pályaműveket név nélkül, jeligével kell benyújtani.

A versenyző adatait ezzel egyidejűleg e-mailben kérjük megküldeni a Magyar Jazz Szövetség e-mailcmére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) az alábbiak szerint:

• E-mail tárgya: Combo verseny – „jelige”
  • Tartalom: név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, születési év.
Csatolmányban kérjük megküldeni
  • a nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, és kereskedelmi forgalomba semmilyen hanghordozón nem került, illetve
  • nevezési díj utalásáról szóló bizonylat másolatát.

A november elején tartandó előválogatás eredményhirdetéséig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit honlapunkon, írásban és telefonon is értesítjük.

A döntő 2020. november 21-én szombaton délután 15.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Budapest Jazz Club-ban (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)

A döntőben a saját szerzeményen kívül az alábbi standerd-ek közül egyet szintén kötelezően el kell játszani:

1. Chick Corea 500 Miles High
  2. Horace Silver Sister Sadie
  3. Bronislau Kaper On A Green Dolphin Street

A döntőben fellépő formáció minden tagjának meg kell egyeznie a pályázatra beadott demo felvételen szereplőkkel.

A zsűri értékelése után a díjnyertes darabok elhangzanak az esti díjkiosztó gálakoncerten.

Szükség esetén információ a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap