Jazz Mecénás díj - 2019.

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége márciusi ülésén döntött a 2019-es Jazz Mecénás-díjak adományozásáról.

A Jazz Mecénás díjat 2019-ben

- Susszer Zoltán a Budapest Jazz Club tulajdonosa, a klubot üzemeltető JazzArt Alapítvány kuratóriumi tagja
- Kósa Erika Magyarország vezető üzletasszonya, a Kósa Erika Akadémia vezetője, valamint
- Körtvélyesi Zoltán üzletember, cégvezető

kapják.

Az elismerések átadására a Magyar Jazz Szövetség szakmai életműdíjaival együtt 2019. április 5-én pénteken, a Magyar Jazz Ünnepe alkalmából kerül sor a Budapest Jazz Clubban.

Jazz Mecénás Díj - 2018.

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége a beérkezett javaslatok alapján márciusi ülésén döntött az idei Jazz Mecénás Díjak odaítéléséről.

A Magyar Jazz Szövetség szakmai díjait kapják 2018-ban

A Magyar Jazz Szövetség február 18-ai közgyűlésén döntött az idei szakmai díjak odaítéléséről.

A döntés értelmében 2018-ban

a Szabó Gábor-díjat Elek István jazz-szaxofonművész, egyetemi tanár, a Magyar Jazz Szövetség Vezetőségének tagja,
a Pernye András-díjat Dr. Hajdu Endre, a ceglédi Róna Jazz rendezvények elindítója,
a Gonda János-díjat pedig Berki Tamás zeneszerző, jazzénekes, egyetemi tanár

kapta.

Az elismerések átadására 2018. április 6-án, a Magyar Jazz Ünnepe rendezvénysorozat keretében kerül sor a Budapest Jazz Club-ban.

Jazz Mecánás Díj - 2017.

A díjat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége azzal a szándékkal hozta létre, hogy intézményes formában is kifejezhesse háláját és elismerését azon személyek felé, akik a jazzművészet értékét, szépségét felismerve - és mindenekelőtt ebből a felismerésből kiindulva - önkéntes erőfeszítéseikkel jelentős támogatáshoz segítették a hazai jazzéletet, így a lehetőségek megteremtésével hozzájárultak a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez.

A Magyar Jazz Szövetség szakmai díjai - 2017

A Magyar Jazz Szövetség február 19-ei közgyűlésén döntött az idei szakmai díjak odaítéléséről.
A döntés értelmében 2017-ben

• a Szabó Gábor-díjat Balázs Elemér jazz-dobos, zeneszerző,
  • a Pernye András-díjat Márton Attila, a JazzMa.hu oldal munkatársa,
  • a Gonda János-díjat pedig Babos Gyula Liszt Ferenc-díjas jazz-gitáros és Márkus Tibor Erkel Ferenc-díjas jazz-zongorista, a Magyar Jazz Szövetség egykori elnöke kapják.
Az elismerések átadására 2017. április 7-én, a Magyar Jazz Ünnepe rendezvénysorozat keretében kerül sor a Budapest Jazz Club-ban.