Jazz Mecánás Díj - 2017.

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége a beérkezett javaslatok alapján márciusi ülésén döntött az idei Jazz Mecénás Díjak odaítéléséről.

A díjat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége azzal a szándékkal hozta létre, hogy intézményes formában is kifejezhesse háláját és elismerését azon személyek felé, akik a jazzművészet értékét, szépségét felismerve - és mindenekelőtt ebből a felismerésből kiindulva - önkéntes erőfeszítéseikkel jelentős támogatáshoz segítették a hazai jazzéletet, így a lehetőségek megteremtésével hozzájárultak a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez.

2017-ben a Magyar Jazz Szövetség Jazz Mecénás Díját kapják:

- Halász Iván, a HTS-ART Kft. ügyvezetője
- Peti Aranka, a Budapest Film Zrt. munkatársa
- Dr. Tímár Péter, a Lamantin Jazz Fesztivál főszervezője, a Lamantin Jazz és Improvizációs Tábor vezetője

Az elismerések átadására a Magyar Jazz Ünnepe alkalmából április 7-én 19.00 órakor kerül sor a Budapest Jazz Club-ban.