VERSENYFELHÍVÁS - Zeneszerző és hangszerelő verseny

A Magyar Jazz Szövetség az idei évben nyolcadik alkalommal hirdeti meg Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Versenyét.

A verseny célja, hogy új, eredeti jazz kompozíciók szülessenek hazai szerzőktől, valamint olyan új hangszerelések, melyek magyar szerzők munkáit dolgozzák fel.

A nevezés felső korhatára 35. életév.

A verseny két kategóriája:

- zeneszerzés
- hangszerelés

Egy pályázó kategóriánként egy-egy művet nyújthat be.

Zeneszerzés kategóriában pályázni csak olyan (az artisjus-hoz bejelentett), saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, sem rádió-, sem televízió felvételen nem rögzítették, és semmilyen hanghordozón nem jelent meg.

Hangszerelés kategóriában csak magyar szerző darabjára írt hangszereléssel lehet pályázni. Ebben az esetben a kompozícióra egyéb megkötés nincs, de a hangszerelésre az előző kategória kritériumai érvényesek.

A versenyművek hossza: minimum 5 perc, maximum 10 perc.

A versenyművek leadásának határideje: postai úton 2018. október 26. 16.00 óra, személyes leadás esetén 2018. november 04. 18.00-20.00-ig.

Díjak:

legjobb kompozíció:
                                                 I.          150.000,- Ft
                                                 II.         100.000,- Ft
                                                 III.          70.000,- Ft

legjobb big band hangszerelés:      100.000,- Ft
legjobb combo hangszerelés:           70.000,- Ft

A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele:
- minimum oktett (pl. 5 fúvós, 3 ritmushangszer; 4 fúvós, 4 ritmushangszer),
- maximum big band lehet (lsd. a mellékelt BJO hangszer összeállítást)

Nevezési díj 3.000,- Ft szerzeményenként.
A nevezési díj befizethető:
- átutalással a Magyar Jazz Szövetség számlájára: OTP 11706016-20452595, illetve
- személyes leadás esetén készpénzben a helyszínen.

A pályázatok benyújtásának módja:
A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában két példányban; másolt, transzponált szólamokkal egy példányban (esetleg demo anyaggal) együtt kell beadni lezárt borítékban postai úton max. 2018. október 26.-án 16.00 órai feladási dátummal a Magyar Jazz Szövetség címére: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

Személyes leadásra 2018. november 04-én 10.00-20.00 óráig van lehetőség a Magyar Jazz Szövetség irodájában (Budapest Jazz Club, 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.)

- A pályaműveket név nélkül, jeligével ellátott borítékban kell benyújtani, melyen fel van tüntetve az is, hogy a versenymű mely kategóriában indul (zeneszerzés vagy hangszerelés, vagy esetleg mindkettő).
- A partitúrán és a szólamokon kívül mellékelni kell egy jeligével ellátott lezárt normál méretű borítékban a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, születési év).
- A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a zeneszerzés kategóriában saját műről van szó, ill. mindkét kategóriában a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, sem rádió, sem televízió felvételen nem rögzítették, és semmilyen hanghordozón nem jelent meg.

A május elején tartandó válogatás eredményének kihirdetéséig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit írásban és telefonon értesítjük, és személyes megjelenésükre számítunk a döntőn.

A műveket a verseny döntőjében 2018. november 17-én 11:00 órakor a Budapest Jazz Orchestra adja elő a Budapest Jazz Clubban (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.), majd a zsűri értékelése után a díjnyertes darabok elhangzanak a díjátadó ünnepségen.

A Budapest Jazz Orchestra hangszer-összeállítása:

1 Trombita, Szárnykürt - nem improvizál
2 Trombita, Szárnykürt - nem improvizál