Versenyfelhívás

Zeneszerző és hangszerelő verseny

A Magyar Jazz Szövetség az idei évben hetedik alkalommal hirdeti meg Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Versenyét.
A verseny célja, hogy új, eredeti jazz kompozíciók szülessenek hazai szerzőktől, valamint olyan új hangszerelések, melyek magyar szerzők munkáit dolgozzák fel.

A nevezés felső korhatára 35. életév.

A verseny két kategóriája:
·        zeneszerzés
·        hangszerelés

Egy pályázó kategóriánként egy-egy művet nyújthat be.

Zeneszerzés kategóriában pályázni csak olyan (az Artisjus-hoz bejelentett) saját kompozícióval lehet, amely egy évnél nem régebbi, sem rádió-, sem televízió felvételen nem rögzítették, és semmilyen hanghordozón nem jelent meg.

Hangszerelés kategóriában csak magyar szerző darabjára írt hangszereléssel lehet pályázni. Ebben az esetben a kompozícióra egyéb megkötés nincs, de a hangszerelésre az előző kategória kritériumai érvényesek.

A versenyművek hossza: minimum 5 perc, maximum 10 perc.

A versenyművek leadásának határideje: postai úton 2016. május 6. 16.00 óra, személyes leadás esetén 2016. május 09. 19.00-21.00-ig.

Díjak:
legjobb kompozíció:

I.       150.000,- Ft
II.        100.000,- Ft
III.        70.000,- Ft
legjobb big band hangszerelés            100.000,- Ft
legjobb combo hangszerelés                 70.000,- Ft

A díjak bruttó összegek és számla ellenében kerülnek kifizetésre.

A versenyműveket bemutató zenekarok összetétele
·         minimum oktett (pl. 5 fúvós, 3 ritmushangszer; 4 fúvós, 4 ritmushangszer),
·         maximum big band lehet (lsd. a mellékelt BJO hangszer összeállítást)    .

Nevezési díj 5.000,- Ft szerzeményenként.
A nevezési díj befizethető átutalással a Magyar Jazz Szövetség számlájára: OTP 11706016-20452595, illetve személyes leadás esetén készpénzben a helyszínen.

A pályázatok benyújtásának módja:
A versenyműveket professzionálisan írt partitúra formájában két példányban; másolt, transzponált szólamokkal egy példányban (esetleg demo anyaggal) együtt kell beadni lezárt borítékban postai úton max. 2016. május 06.-án 16.00 órai feladási dátummal a Magyar Jazz Szövetség címére: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

Személyes leadásra május 9.-én 19.00-21.00 óráig van lehetőség a Magyar Jazz Szövetség irodájában (Budapest Jazz Club, 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.)

A pályaműveket név nélkül,  jeligével ellátott borítékban kell benyújtani, melyen fel van tüntetve az is, hogy a versenymű mely kategóriában indul (zeneszerzés vagy hangszerelés, vagy esetleg mindkettő).
A partitúrán és a szólamokon kívül mellékelni kell egy jeligével ellátott lezárt normál méretű borítékban a versenyző adatait (név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, születési év).
A boríték tartalmazzon egy nyilatkozatot a versenyzőtől, amely szerint a zeneszerzés kategóriában saját műről van szó, ill. mindkét kategóriában a benyújtott pályamű egy évnél nem régebbi, sem rádió, sem televízió felvételen nem rögzítették, és semmilyen hanghordozón nem jelent meg.
A május elején tartandó válogatás eredményének kihirdetéséig a pályaművek titkosak, a döntőbe jutott pályaművek szerzőit írásban és telefonon értesítjük, és személyes megjelenésükre számítunk a döntőn.
A műveket a verseny döntőjében 2016. június 4-én 15:00 órakor a Budapest Jazz Orchestra adja elő a Budapest Jazz Clubban (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.), majd a zsűri értékelése után a díjnyertes darabok este elhangzanak a díjkiosztó gálakoncerten.

A Budapest Jazz Orchestra hangszer-összeállítása:

1 Trombita, Szárnykürt  - nem improvizál
2 Trombita, Szárnykürt - nem improvizál
3 Trombita, Szárnykürt
4 Trombita, Szárnykürt
1 Harsona
2 Harsona
3 Harsona - nem improvizál
4 Basszus Harsona  - nem improvizál
1 Alt szaxofon, szoprán szaxofon, klarinét
2 Alt szaxofon, szoprán szaxofon, klarinét
3 Tenor, szoprán szaxofon, pikoló, fuvola
4 Tenor, szoprán szaxofon, klarinét
5 Bariton szaxofon, klarinét, basszus klarinét  - nem improvizál
Gitár
Zongora
Nagybőgő, basszusgitár
Dob

Kapcsolat:
Magyar Jazz Szövetség
Budapest, 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.
www.jazzszovetseg.hu

Támogatók: