Magyar Jazz Ünnepe vidéken 2016.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Magyar Jazz Szövetség 2016. március 1-je és június 30-a között újra megrendezi a Magyar Jazz Ünnepe elnevezésű országos rendezvényét. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Magyar Jazz Szövetség a 2016-os rendezvényt is ki kívánja terjeszteni vidéki helyszínekre, aminek megszervezéséhez és lebonyolításához ezúton keresi partnereit, így pályázatot hirdet az alábbi feltételekkel:

1. A Magyar Jazz Szövetség várja olyan, nem budapesti koncertszervezők (jogi személyek) (továbbiakban:Pályázó) jelentkezését, akik örömmel látnának vendégül saját városukban a jazz élvonalához tartozó előadókat,formációkat. A meghívható zenekarok listáját a Magyar Jazz Szövetség állítja össze az előző évben a Magyar Jazz Ünnepe budapesti rendezvénysorozatán fellépő művészekből.

A 2016-os Magyar Jazz Ünnep vidéki rendezvényeire meghívható zenekarok a következők:

Oláh Szabolcs Quintet

Ávéd János – szaxofon, Oláh Szabolcs – gitár, Cseke Gábor – zongora, Soós Márton - bőgő, Dés András – ütőhangszerek

Oláh Szabolcs gitáros a középnemzedék kimagasló hangszeres és zeneszerző egyénisége. Saját zenekarával Connection címmel jelent meg albuma 2014-ben.

Trio á la Kodály

Oláh Dezső – zongora, Erdő Zoltán - klarinét, tárogató, Tar Gergely – ütőhangszerek

Az együttes vezetője és komponista - hangszerelője a Junior Prima díjas zongorista Oláh Dezső. Repertoárjukon, a zenekar nevéhez hűen Kodály Zoltán műveinek reflexiói szerepelnek rengeteg improvizációval, modern kortárs zenei köntösben.

Szőke Szandra Quintet

Szőke Szandra – ének, Fekete István – trombita, Cseke Gábor – zongora, Oláh Péter – nagybőgő, Pusztai Csaba – ütőhangszerek

A fiatal énekesnő a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett, sajátos hangvételű dalainak hangszerelője a zongorista Cseke Gábor. A magyar jazz közép nemzedékéhez tartozó több kiválóság is játszik a zenekarban.

Syrius Legacy

Vidákovich Izsák - tenorszaxofon, fuvola, Ludányi Tamás – alt- és szopránszaxofon, EWI, Tempfli Erik – billentyűs hangszerek, Fonay Tibor – basszusgitár, Benkó Ákos – dob, ének

A Syrius Legacy (a JazzMa.hu szakmai szavazásán „Az év együttese” lett!) 2014. július 27-én a Debreceni Jazz Napokon debütált. Második fellépését szeptember 12-én Tatabányán abszolválta. Budapesti bemutatkozására 2014. október 14-én került sor a Budapest Jazz Clubban! (A JazzMa.hu szakmai szavazásán ez lett „Az év koncertje!) Mindhárom helyen óriási ovációval fogadta fellépésüket a többszáz fős közönség. Azóta már 20 koncerten vannak túl, és az idén októberben megjelent első CD-jük, a „Devil’s Masquerade – Reloaded”.

Berki-Sárik Duó

Berki Tamás – ének, Sárik Péter – billentyű

A két művész 2012 óta duóban is fellép. Fellépéseik igazi közönségbarát jazz koncertek, teli humorral, örömmel, játékkal és energiával. A legnépszerűbb jazzdalok  mellett természetesen minden koncerten felcsendülnek a már klasszikussá vált Berki slágerek is, mint a „Békés Expressz Blues”, a „Mindenki” vagy a „Kezet fel”.

A Pályázatokat a Magyar Jazz Szövetség elnöksége bírálja el.

2. A sikeresen Pályázóval a Magyar Jazz Szövetség kötszerződést, melyben vállalja vidéki helyszínenként 1-1 formáció fellépti díjának megtérítését (kizárólag a listán szereplő formációk fellépésével kapcsolatos tiszteletdíjat téríti).

A sikeresen pályázó szerződésben vállalja, hogy:

• a meghívott zenekarok fellépéseinek tárgyi és technikai feltételeit saját költségen biztosítja (megfelelőszínpad, fény- és hangtechnika, technikus, biztonsági személyzet, megállapodás szerint akusztikus zongora, egyéb előre egyeztetett igények), valamint vállalja a meghívott zenekar szállításának költségeit;
  • a koncertek minden esetben 2016. március 1-je és június 30-a között kerülnek megrendezésre;
  • a Pályázó vállalja, hogy rendezvényén, saját költségén helyi érdekeltségű formációt is felléptet;
  • a Magyar Jazz Ünnep rendezvényeként reklámtevékenységet folytat saját régiójában a rendezvénysikere érdekében (plakát, szórólap, regionális média, stb…);
  • vállalja, hogy plakátjain, szórólapjain feltünteti a Magyar Jazz Szövetség és az NKA logóját, melyet rendelkezésére bocsátunk;
  • a szervezéssel és lebonyolítással kapcsolatban minden, az országos meghirdetéshez szükséges információt időben (legkésőbb 2016. január 31-ig) a Szövetség rendelkezésére bocsát;
  • sikeresen pályázó költségeinek csökkentése érdekében jogosult belépődíjat szedni saját rendezvényén;
  • viseli a fellépésekkel kapcsolatos szerzői jogdíjfizetés kötelezettséget Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda felé;
  • a rendezvény lezárását követően írásos szakmai beszámolót küld a rendezvényről a Magyar Jazz Szövetség részére.

A pályázatban szerepelnie kell a pályázó által a fenti listáról kiválasztott formáció nevének, a megrendezés tervezett időpontjának, a megrendezés pontos helyszínének, a pályázó (jogi személy) adatainak, kapcsolattartó személy adatainak (név, cím, e-mail cím, telefonszám).

Pályázat benyújtási határideje: 2015. december 31.

A pályázatok benyújthatóak e-mail-en keresztül: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre