Jazz Mecénás Díj - 2018.

A Magyar Jazz Szövetség Vezetősége a beérkezett javaslatok alapján márciusi ülésén döntött az idei Jazz Mecénás Díjak odaítéléséről.

A Magyar Jazz Szövetség szakmai díjait kapják 2018-ban

A Magyar Jazz Szövetség február 18-ai közgyűlésén döntött az idei szakmai díjak odaítéléséről.

A döntés értelmében 2018-ban

a Szabó Gábor-díjat Elek István jazz-szaxofonművész, egyetemi tanár, a Magyar Jazz Szövetség Vezetőségének tagja,
a Pernye András-díjat Dr. Hajdu Endre, a ceglédi Róna Jazz rendezvények elindítója,
a Gonda János-díjat pedig Berki Tamás zeneszerző, jazzénekes, egyetemi tanár

kapta.

Az elismerések átadására 2018. április 6-án, a Magyar Jazz Ünnepe rendezvénysorozat keretében kerül sor a Budapest Jazz Club-ban.

Jazz Mecánás Díj - 2017.

A díjat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége azzal a szándékkal hozta létre, hogy intézményes formában is kifejezhesse háláját és elismerését azon személyek felé, akik a jazzművészet értékét, szépségét felismerve - és mindenekelőtt ebből a felismerésből kiindulva - önkéntes erőfeszítéseikkel jelentős támogatáshoz segítették a hazai jazzéletet, így a lehetőségek megteremtésével hozzájárultak a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez.

A Magyar Jazz Szövetség szakmai díjai - 2017

A Magyar Jazz Szövetség február 19-ei közgyűlésén döntött az idei szakmai díjak odaítéléséről.
A döntés értelmében 2017-ben

• a Szabó Gábor-díjat Balázs Elemér jazz-dobos, zeneszerző,
  • a Pernye András-díjat Márton Attila, a JazzMa.hu oldal munkatársa,
  • a Gonda János-díjat pedig Babos Gyula Liszt Ferenc-díjas jazz-gitáros és Márkus Tibor Erkel Ferenc-díjas jazz-zongorista, a Magyar Jazz Szövetség egykori elnöke kapják.
Az elismerések átadására 2017. április 7-én, a Magyar Jazz Ünnepe rendezvénysorozat keretében kerül sor a Budapest Jazz Club-ban.

Jazz Mecénás díj (2015)

A díjat a Magyar Jazz Szövetség Vezetősége azzal a szándékkal hozza létre, hogy intézményes formában is kifejezhesse háláját és elismerését azon személyek felé, akik a jazzművészet értékét, szépségét felismerve - és mindenekelőtt ebből a felismerésből kiindulva - önkéntes erőfeszítéseikkel jelentős támogatáshoz segítették a hazai jazzéletet, így a lehetőségek megteremtésével hozzájárultak a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez.

A díjat 2015-ben Nagyné Varga Melinda, Kleinheincz Gábor és Szabó Tamás, 2016-ban Csider Károly és Gőz László, 2017-ben Halász Iván, Peti Aranka és Dr. Tímár Péter kapta meg.

Gonda János díj (2013)

A díjat – elsősorban - olyan magyar állampolgárságú személy kaphatja meg, aki életművével, tanári és szellemi tevékenységével hozzájárult a magyar jazzoktatás és pedagógia színvonalának emelkedéséhez, a magyar zeneoktatás gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez

A díjat tanári, pedagógiai, szakkönyv írói, ismeretterjesztői és egyéb, a jazzoktatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenység elismeréséért évente egy személy kaphatja meg.

A díjat 2013-ban Regős István posztumusz, 2014-ben Berkes Balázs, 2015-ben László Attila, 2016-ban Friedrich Károly, 2017-ben Babos Gyula és Márkus Tibor, 2018-ban pedig Berki Tamás kapta meg.

Pernye András díj (2009)

A díjat fotóművészeti, kritikai, újságírói, kiadói, koncertszervezői- és egyéb, a jazzélet érdekében végzett kiemelkedő tevékenység elismeréséért évente egy személy kaphatja meg.

A díjat 2009-ben Maloschik Róbert, 2010-ben Gyémánt László, 2011-ben Gonda János, 2012-ben Csányi Attila, 2013-ban Turi Gábor, 2014-ben Pallai Péter, 2015-ben Szigeti Péter, 2016-ban Hartyándi Jenő, 2017-ben Márton Attila, 2018-ban pedig Dr. Hajdu Endre kapta meg.

Szabó Gábor díj

A Szabó Gábor díj a hazai jazz szakmai előadói életműdíja

A díjat- elsősorban- olyan magyar állampolgárságú személy kaphatja meg, aki életművével, művészi és szellemi tevékenységével hozzájárult a magyar jazzművészet színvonalának emelkedéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez.

A díjat kiemelkedő előadóművészi, zeneszerzői tevékenység elismeréséért évente egy személy kaphatja meg.

A díjat 1992-ben Kovács Gyula posztumusz, 1993-ban Gonda János, 1994-ben Szakcsi Lakatos Béla, 1995-ben Kőszegi Imre, 1996-ban Garay Attila, 1997-ben Lakatos „Ablakos” Dezső, 1998-ban Berkes Balázs, 1999-ben László Attila, 2000-ben Vukán György, 2001-ben Szabados György, 2002-ben Babos Gyula, 2003-ban Tomsits Rudolf, 2004-ben Berki Tamás, 2005-ben Bontovics Kati, 2006-ban Friedrich Károly, 2007-ben Jávori Vilmos, 2008-ban Oláh Kálmán, 2009-ben Csepregi Gyula, 2010-ben Dresch Mihály, 2011-ben Snétberger Ferenc, 2012-ben Deseő Csaba, 2013-ban Regős István posztumusz, 2014-ben Borbély Mihály, 2015-ben Csík Gusztáv, 2016-ban Gyárfás István, 2017-ben Balázs Elemér, 2018-ban pedig Elek István kapta meg.