„Az év fiatal jazz-zenésze 2017.” - eredményhirdetés

A Magyar Jazz Szövetség hagyományteremtő céllal 2016-ban tehetségkutató versenyt indított Magyarországon működő, jazz zenét oktató közép-, vagy felsőfokú zeneoktatási intézményben tanuló fiatal jazz-zenészek részére. A mentorálási program célja a jazz-oktatási intézményekben tanuló, fiatal generáció közönséghez való eljuttatása, a tehetséges növendékek felkarolása.

A beérkezett jelöléseket a Magyar Jazz Szövetség Vezetőségének tagjaiból alakult három fős szakmai zsűri bírálta el, melynek eredményeként hat versenyző állhatott a nagyérdemű és a zsűri elé a január 21-ei döntőben, a Budapest Jazz Club színpadára, a szakmai zsűrit alkotó vezetőségi tagok - Pintér Zoltán, a program ötletgazdája - zsűri-elnök, Elek István és Bágyi Balázs – valamint Oláh Péter bőgős kíséretében.

A döntő hatalmas érdeklődés mellett zajlott – a Budapest Jazz Club zsúfolásig megtelt. Kiváló fiatal jazz-muzsikusok csillogtatták meg tehetségüket az igen magas színvonalú versenyben, és nehezítették meg mind a zsűri, mind a hallgatóság munkáját.

„Az Év Fiatal Jazz-zenésze – 2017.” elismerő címet a közönség szavazatai alapján Raboczki Balázs a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon szakos hallgatója, a szakmai zsűri ítélete alapján pedig Rafael Márió, szintén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora szakos növendéke viselheti büszkén egy éven keresztül.

A Magyar Jazz Szövetség nevében gratulálunk minden nevező és döntőbe jutott versenyzőnek, valamint a győzteseknek, a közönségnek pedig köszönjük a hatalmas érdeklődést!